Co může přinést březová voda?

Slyšeli jste již někdy o březové vodě? Pokud v tuto chvíle kroutíte hlavou na nesouhlas, pak vám všemi deseti doporučujeme začíst se do dnešního článku. Ten jsme totiž věnovali březové vodě, o které se říkalo, že je univerzálním všelékem. Co všechno z toho je pravda?

Co je březová voda?

Hned na začátku je určitě na místě vysvětlit, co to ta březová voda vlastně je. Možná už tušíte (a název tomu samozřejmě hodně napovídá), že se jedná o vodu získanou z břízy bělokoré – a v takovém případě je vaše tušení správné. Březová voda je čistý a zdravý produkt nabitý celou řadou účinných látek, které mají blahodárný vliv na naše zdraví.

Jak a kdy se sbírá?

Březovou vodu je ideální sbírat ze začátku jara, protože v tomto období se stromy probouzí z dlouhého zimního spánku a břízy začínají pučit. Sbírá se tak, že cca ve výšce 5 cm nad zemí naříznete kůru stromu a necháte březovou vodu zvolna odkapávat. Březová voda chutná sladce, ale dobrou zprávou je, že není nabitá cukry. Nemusíte se proto bát o svou štíhlou linii.

Účinky březové vody na naše zdraví

Když už jsme v dnešním článku několikrát zopakovali, že je březová voda přínosem pro naše zdraví, byla by chyba nepodat vám nějaké pořádné informace a konkrétní příklady.

  • napomáhá při detoxikaci organismu
  • podporuje funkci metabolismu
  • zlepšuje kvalitu vlasů, nehtů i pleti
  • pročišťuje játra
  • uklidňuje nervový systém
  • podporuje vyprazdňování
  • zvyšuje funkci imunitního systému
  • zbavuje tělo přebytečné vody

Účinná, ale chráněná

Z dnešního článku je zřejmé, že březová voda skutečně představuje úžasný elixír, který má pozitivní dopad na naše zdraví. Ještě než ale nadšeně půjdete vrtat do stromů ve vašem okolí, měli byste vědět, že sběr březové vody je u nás zakázán.

Přečtěte si také

Kešu oříšky nejen skvěle chutnají, ale mají pozitivní vliv na naše zdraví Zatímco někdo nedokáže kešu oříškům přijít na chuť, jiný si bez nich neumí představit večerní sledování televize. Možná i vy patříte k milovníkům kešu oříšků, na které nedáte dopustit a které byste konzumovali klidně v neomezeném množství - pokud by samozřejmě nebyly tak tučné. Je pravda, že kešu...
Proč zařadit do jídelníčku cizrnu? Jako luštěniny si obvykle dopřejeme čočku, hrách a fazole. Mnohdy však opomíjíme cizrnu, která je velmi vhodná při většině diet a našemu tělu dodá mnoho důležitých látek. Existuje dostatek způsobů, jak ji v kuchyni využít, a nějaký pokrm z ní by si oblíbil snad každý. Botanicky se rostlina nazývá...
Čím nám prospěje červená řepa? V mnoha domácnostech se červená řepa netěší příliš velké oblibě a lidé často ani neví, jak tuto zeleninu v kuchyni využít. Naše tělo však dokáže podpořit v mnoha ohledech a můžete vyzkoušet konzumovat červenou řepu syrovou, vařenou, pečenou nebo sterilovanou. V některých oblastech světa se dokonce v...