Ne každý má to privilegium, že by ráno nikam nechvátal a měl plno času jen pro sebe. Mnohdy se pak právě u snídaně jen rychle odbudeme něčím k jídlu, aby nám nekručelo v břiše, a nestíháme řešit, jak moc našemu zdraví prospějeme. Existují však i možnosti, jak si snídani připravit rychle – a přitom zdravě. Zkuste vyzkoušet některý z našich tipů.
Ovesná kaše
Ovesné vločky zalijte trochou vody a nechte pár minut povařit. Poté na chvilku přiklopte. Těch pár minut klidně můžete využít pro nějakou další neodkladnou ranní činnost. Do vloček pak vmícháte bílý jogurt a přidáte ovoce. Záleží zejména na vaší chuti. Někdo vystačí třeba i se skořicí, medem nebo datlovým sirupem.
Nemusíte zdaleka zůstat jen u této varianty. Střídat můžete dochucení kaše, ale i její základní složení. Třeba přijdete na chuť kaši pohankové, čirokové nebo jáhlové. Jejich příprava je vždy rychlá. Výhodou je i to, že vás na dlouhou dobu zasytí.
Směs ovoce
Můžete si ráno libovolně nakombinovat třeba nakrájené kousky jablek a hrušek se sýrem a s ořechy. Celou pochoutku lze dozdobit různými semínky. Klidně zvolte ta, co vám jako první padnou pod ruku. Kousky ovoce můžete uzobávat jen tak nebo vše zalít bílým jogurtem.
Koktejly
Pokud dáváte přednost rozmixovanému ovoci, klidně si ho dopřejte i ke snídani. Konkrétní výtvor bude vždy závislý na tom, co zrovna vaše domácnost nabídne. Hodí se využít banány, trochu mléka (můžete vyzkoušet i rostlinné varianty), bílý jogurt a další ovoce. Velmi dobré jsou v koktejlech lesní plody.
Celozrnné pečivo
Možná po ránu nemáte opravdu chuť vytahovat mixér nebo si dávat do žaludku cokoliv teplého. Příliš času vám rozhodně nezabere ani příprava snídaně v podobě celozrnného pečiva namazaného sýrem (ideální jsou sýry typu žervé) s doplněním zeleniny.
Domácí müsli
Můžete samozřejmě využít i koupenou směs. U té domácí si však budete jisti jejím složením a ještě si ji můžete vytvořit zcela dle svých chutí.
Základ tvoří vločky. Můžete použít ovesné nebo vyzkoušet pohankové, jáhlové. Dle chuti pak přidejte oříšky a semínka. Veškeré ingredience promíchejte a spojte kouskem másla. Vytvořenou směs pak rozprostřete na pečící papír a dáte do trouby. Jakmile má müsli zlatavou barvu, vyndáte je. Ráno pak stačí takto předem připravenou směs vmíchat do jogurtu nebo do mléka.