Právě poslední jídlo dne může být z hlediska hubnutí tím rizikovým. Pokud se nám nepodaří stravovat se zdravě přes den, snadno pak večer podlehneme různým chutím a svému tělu dopřejeme i to, co si jinak zakazujeme. Zkuste si ale i večer připravit jídlo, na kterém si pochutnáte, neohrozí vaši linii a ještě bude rychle připravené.
Zeleninové hody
Salát vás jistě napadne na prvním místě. Můžete vyzkoušet libovolné kombinace zeleniny, přidat lze nízkotučný sýr, uvařené vejce, libové maso nebo kvalitní šunku. Do salátu se hodí i různá semínka a ořechy. Jen si odpusťte kalorické dresinky a majonézu. Salát můžete vytvořit i z červené řepy. Je vynikající v kombinaci s jablky, bílým jogurtem, rozinkami a ořechy.
Pokud máte doma směs zeleniny, máte vyhráno. Stačí pak už jen zvolit vhodné koření a k zelenině přidat kuskus, quinou nebo rýži. Pokud vše ochutíte kari kořením, solí a česnekem, budete mít rychlé a lahodné pohoštění. Zeleninu mohou nahradit houby nebo můžete vše zapéct. Výborná je kombinace mrkve, cukety a rajčat posypaná sýrem. Stojí za to vyzkoušet třeba také plněný lilek.
Pro milovníky masa
Pokud se ve svém jídelníčku neobejdete bez masa, klidně si ho k večeři dopřejte. Jen hned nesáhněte i po knedlících nebo těstovinách. K masu zvolte jako přílohu dostatek zeleniny. Kuřecí maso můžete využít na přípravu špízů. Můžete do nich dát dostatek zeleniny (paprika, cuketa, cibule, dýně), ale klidně i žampiony.
Dobroty z vajec
Rychle připravíte třeba frittatu, do které si můžete přidat další ingredience dle svých momentálních chutí. Hodí se listový špenát, sýr, rajčata nebo třeba brokolice.
Polévky všeho druhu
Možná večer potřebujete něco teplého a do vašich chutí se ideálně trefí polévka. Připravit si můžete dýňovou, minestrone nebo jakoukoliv zeleninovou. Nejsou náročné na dobu přípravy ani ingredience a existují jich tisíce různých obdob.
Různě pečené brambory
Brambory připravené v troubě vás rozhodně nebudou stát moc času. Nemusíte je loupat, stačí jen pořádně omýt. Můžete si je dopřát se směsí tvarohu a jogurtu ochucené solí, pepřem a bylinkami. Když je rozkrojíte, lze je již zapéct posypané sýrem nebo potřené olejem se směsí bylinek.