Které potraviny působí jako afrodiziaka?

Základním efektem konzumace některých potravin je zvýšené prokrvení těla a následné povzbuzení sexuální touhy. Pokud tedy chcete naladit sebe či partnera (ideálně oba) na vášnivou noc, neváhejte je využít při přípravě večerního pohoštění.

Různé způsoby, jak zvýšit sexuální touhu byly užívány již od nepaměti. Nenechte se tedy mýlit představou, že pro zvýšení potence je hned nutné zakupovat přípravky v lékárně, stačí trochu přizpůsobit svůj jídelníček. Dále uvedená jídla stimulují vzrušení, ale též zbystří veškeré smysly. Následný prožitek je pro vás mnohem silnější.

Okořeňte si nejen jídlo

Zaměříme se zejména na potraviny, které si můžete běžně dopřát i v našich podmínkách. Jako obecné doporučení lze říci, že při přípravě jídla, kterým chcete vhodně naladit partnera, byste neměli šetřit kořením. Hodí se skořice, hřebíček, vanilka, rozmarýn nebo šalvěj. Jídlo by mělo být spíše lehčí, ne smažené nebo příliš tučné.

Konkrétně lze jako oblíbená afrodiziaka zmínit:

  • Čokoládu: Obsahuje látky, které v naší mysli vyvolávají libé pocity, pomáhá k pocitu relaxace. Zvyšuje působení serotoninu v těle.
  • Chřest: Pravidelná konzumace by měla přispívat zejména u mužů ke zvýšení potence.
  • Med: Můžete jej využít v klasické podobě, kdy by měl vaši touhu stimulovat zejména obsažený pyl, nebo můžete sáhnout rovnou po medovině.
  • Zázvor: Z čerstvého zázvoru nemusíte připravovat jen čaj při nachlazení, ale využijete jej i při vaření – do polévek nebo pod maso.
  • Mořské plody: Nejčastěji zmiňované jsou ústřice, vyzkoušet však můžete třeba
    i krevety.
  • Alkohol: Doporučováno bývá zejména víno. Zde jen opatrně s množstvím. Přestože v malých dávkách můžete s jeho pomocí znásobit sexuální touhu, ve větších dojde k přesnému opaku.

Navození vhodné nálady

Nelze však mít tak jednoznačné očekávání, že když si dám nějaký pokrm, okamžitě budu schopen myslet následně jen na sex. Spíše bude navozena vhodná atmosféra a budete uvolněnější. Je zde též výrazný placebo efekt. Jelikož očekáváte noc plnou vášně, budete na ni předem připraveni a budete na sobě úmyslně sledovat požadovaný vliv konzumovaného jídla.

Mgr. Michaela Dušková

Zájem o zdravý životní styl, psychologii a různé společenské jevy u mne začal neznámo kdy. Podpořen byl studiem Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity a Fakulty sociálních studií v Brně. V neziskové organizaci jsem vedla projekt se zaměřením na problematiku cizinců. Největší zkušeností je však pro mě výchova dvou dětí a život sám o sobě. Ve volném čase mne potkáte na kole, procházet se venku nebo si brnkat na kytaru.

Přečtěte si také

Poznejte základní principy dělené stravy V podstatě se ani tak nejedná o dietu, ale spíš dodržování určitých pravidel při stravování. Není tu požadavkem, abyste rapidně snížili svůj energetický příjem, ale rozvrhli si jídla tak, aby vaše tělo bylo v harmonii. A nemusí se nutně jednat o snížení váhy, klidně může být požadovaným výsledkem je...
Tipy, jak nachystat dětem svačinu do školy Rodiče školáků o tom jistě ví své. Připravit dítěti svačinu, na kterou si ve svém vytíženém harmonogramu najde čas, a zároveň se nejedná o ryze nezdravou pochoutku, může být opravdu nelehký úkol. Pro děti je však svačina důležitou součástí každodenního jídelníčku a je dobré nabídnout jim jídlo zdrav...
Jaké si dopřát ovoce v těhotenství? V době, kdy čekáme na příchod potomka, obvykle hlídáme svůj jídelníček mnohem víc než kdy dřív. Existují potraviny, které se vážně nehodí konzumovat právě v těhotenství. Ovoce je obecně zdraví prospěšné, ale je tomu stejně i v tomhle období? Zásobárna vitamínů Ovoce je samozřejmě v těhotenství důl...