Základním efektem konzumace některých potravin je zvýšené prokrvení těla a následné povzbuzení sexuální touhy. Pokud tedy chcete naladit sebe či partnera (ideálně oba) na vášnivou noc, neváhejte je využít při přípravě večerního pohoštění.
Různé způsoby, jak zvýšit sexuální touhu byly užívány již od nepaměti. Nenechte se tedy mýlit představou, že pro zvýšení potence je hned nutné zakupovat přípravky v lékárně, stačí trochu přizpůsobit svůj jídelníček. Dále uvedená jídla stimulují vzrušení, ale též zbystří veškeré smysly. Následný prožitek je pro vás mnohem silnější.
Okořeňte si nejen jídlo
Zaměříme se zejména na potraviny, které si můžete běžně dopřát i v našich podmínkách. Jako obecné doporučení lze říci, že při přípravě jídla, kterým chcete vhodně naladit partnera, byste neměli šetřit kořením. Hodí se skořice, hřebíček, vanilka, rozmarýn nebo šalvěj. Jídlo by mělo být spíše lehčí, ne smažené nebo příliš tučné.
Konkrétně lze jako oblíbená afrodiziaka zmínit:
- Čokoládu: Obsahuje látky, které v naší mysli vyvolávají libé pocity, pomáhá k pocitu relaxace. Zvyšuje působení serotoninu v těle.
- Chřest: Pravidelná konzumace by měla přispívat zejména u mužů ke zvýšení potence.
- Med: Můžete jej využít v klasické podobě, kdy by měl vaši touhu stimulovat zejména obsažený pyl, nebo můžete sáhnout rovnou po medovině.
- Zázvor: Z čerstvého zázvoru nemusíte připravovat jen čaj při nachlazení, ale využijete jej i při vaření – do polévek nebo pod maso.
- Mořské plody: Nejčastěji zmiňované jsou ústřice, vyzkoušet však můžete třeba
i krevety. - Alkohol: Doporučováno bývá zejména víno. Zde jen opatrně s množstvím. Přestože v malých dávkách můžete s jeho pomocí znásobit sexuální touhu, ve větších dojde k přesnému opaku.
Navození vhodné nálady
Nelze však mít tak jednoznačné očekávání, že když si dám nějaký pokrm, okamžitě budu schopen myslet následně jen na sex. Spíše bude navozena vhodná atmosféra a budete uvolněnější. Je zde též výrazný placebo efekt. Jelikož očekáváte noc plnou vášně, budete na ni předem připraveni a budete na sobě úmyslně sledovat požadovaný vliv konzumovaného jídla.