Proč je tak nutné při hubnutí dostatečně jíst?
Mnoho lidí má dojem, že jakmile chce zhubnout, je nutné co nejméně jíst. Pokud takovou snahu o zhubnutí praktikujete několik let, fungování vašeho těla se naprosto změní. Pak přestože jíte … číst více
Mnoho lidí má dojem, že jakmile chce zhubnout, je nutné co nejméně jíst. Pokud takovou snahu o zhubnutí praktikujete několik let, fungování vašeho těla se naprosto změní. Pak přestože jíte … číst více
Stále častěji můžete v regálech obchodů zaregistrovat umeocet. Možná vás zprvu nemusí napadnout, jak by se dal využít, a nemáte informace o tom, k čemu je vlastně dobrý. Jakmile ho ale vyzkoušíte, … číst více
Možná se vám už stalo, že jste v obchodě stáli před regálem s různými druhy rýže a jen bezmocně tápali, podle jakého klíče si teda ten vhodný balíček máte vybrat. Rýže je … číst více
Tento olej a výrobky, které ho obsahují, se dnes těší velké oblibě. A aby ne – při mnoha potížích dokáže účinně pomoct. Využijte ho tedy v kuchyni, ale třeba i v péči o pleť. … číst více
Bílé květy se žlutým středem vás jistě mezi lučním kvítím na první pohled zaujmou. Bývají symbolem nevinnosti, něžné lásky a i tak trochu odhadování budoucnosti nebo různého předpovídání. Vždyť kdo … číst více
Období dospívání lze charakterizovat jako dobu, kdy si váš potomek začíná o svém životě rozhodovat víc a víc sám. A samozřejmě rád trvá na tom, že to opravdu tak bude. … číst více
Pojídání oříšků může být zdravou alternativou různého večerního mlsání. Je pravdou, že jich nemůžete sníst příliš, pokud nechcete rychle nabrat kila navíc, ale menší množství vám jedině prospěje. Uděláte z jejich … číst více
Často můžeme slyšet o probiotikách, někdy o prebiotikách. Už jste ale slyšeli, že existují i postbiotika? Našemu tělu samozřejmě také prospívají, i když princip je tu odlišný. Jejich objev může … číst více
Mochyně peruánská nás může na první pohled zaujmout svým specifickým vzezřením. Jakmile odkvete, vytvoří se na ní šedozelený měchýřek se zelenožlutou až žlutooranžovou bobulí uvnitř. Velmi efektně působí, když ji … číst více
Inulin je druhem rozpustné vlákniny. Tu můžeme nalézt v některých rostlinách, přirozeně se vyskytuje v česneku, cibuli nebo chřestu. Můžete ho ale i zakoupit běžně v lékárnách jako doplněk stravy. K čemu nám může … číst více
Zvýšení hladiny cholesterolu v krvi nad stanovenou mez může mít pro naše zdraví mnoho neblahých následků. Zvyšuje se riziko kardiovaskulárních onemocnění, která představují závažné ohrožení života. Cholesterol je však na druhou … číst více
Pokud byste chtěli název dnešního článku přeložit do češtiny, šlo by o všímavé jedení nebo všímavost při jídle. Celá tato myšlenka je založena na soustředění na to, co aktuálně děláme, … číst více
Snahou genetické modifikace je zajistit snazší pěstování rostlin. Nejčastěji zmiňovanou geneticky upravenou plodinou je kukuřice. Můžeme si ale povšimnout zmatků, které se v diskuzích ohledně těchto potravin objevují. Na jedné straně … číst více
Na jedné straně se můžeme velmi často doslechnout, jak nadbytek tuků (zvláště živočišných) může poškodit naše zdraví. Na druhé straně si ale neprospějeme ani opačným extrémem. Jakmile bychom totiž tělu … číst více